De anul trecut imi statea gandul la un mousse de pepene galben, asa ca fiind sezonul pepenilor am trecut la "fapte".
Reteta este preluata de la Gourmandine .
Pentru mousse-ul de pepene galben:
- 1 pepene galben (~1.200 - 1.300) foarte copt
- 3 pliculete gelatina Dr. Qetker
- 200 ml apa pentru dizolvat gelatina
- 150 ml frisca lichida (in reteta originala era praf de frisca )
- 175 g zahar pudra (eu nu am mai pus daca am pus frisca lichida care e dulce)
- 2 esente de lamaie (optional)
Am taiat pepenele in 2, am scos toate semintele, i-am curatat coaja, l-am taiat in bucatele mici si l-am blenduit , am inmuiat gelatina in apa.
Separat am batut frisca. Cand gelatina s-a mai racit putin am adaugat-o in "sucul" de pepene , apoi am pus frisca amestecand usor. E destul de curgatoare crema (asa a fost la mine),
Aceasta crema a fost pusa la un tort care a avut blat de vanilie, mousse de cafea (ness) si mousse de pepene galben, dar din pacate in ziua in care trebuia sa-l ornez m-am simtit foarte rau.
Era ptr familie, asa ca l-am lasat neornat, dar nu s-au suparat ca a fost foarte bun si racoros.
0 Responses to "Mousse de pepene galben"
Trimiteți un comentariu