Ciorba de perisoare

Author: Ana // Category:
Pentru ca noua ne place foarte mult ciorba de perisoare (perisoare de orice fel- de pui, de porc, de vita)  am zis sa va arat si celor care sunt doritori si nu stiu exact cum se face.
 
Avem nevoie de:
  • carne tocata ~ 300 gr 
  • 1 ou
  • 1 mana de orez
  • sare, piper, cimbru sau busuioc
  •  1 lingura faina
  • zarzavaturi : morcov, patrunjel sau pastarnac tulpina, telina , 
ardei gras, ceapa,rosii, conopida, brocolli (optional)
  • smantana 200-300 gr (1 ou optional)
  • bors (sau zeama de varza) 
  • patrunjel si leustean
 
Legumele le tai bucatele si le calesc in putin ulei (intr-o tigaie sau alta cratita )
Pana se calesc legumele se fac perisoarele. 
Carnea se pune intr-un castron cu oul, orezul, sarea, piperul si verdeturile.
Se amesteca si se pune si faina si se fac bilute mici.
Eu pun perisoarele in oala de ciorba si le las sa fiarba putin singure, ca sa pot sa spumuiesc zeama, fara sa iau si legumele, dupa care adaug legumele.
Dupa ce se fierb pe jumatate radacinoasele se adauga conopida, 
rosiile (decojite si taiate bucatele mici) si aproape de final borsul (zeama de varza)
 
Borsul sau zeama de varza se fierbe intr-un ibric si se adauga fierbinte peste ciorba, strecurandu-l.
Dupa ce ciorba a mai fiert 5 min, se ia de pe foc si se pregateste smantana.
Se sparge oul intr-un castron si se bate cu furculita , apoi se agauga smantana.
Se ia cu polonicul zeama din ciorba si se pune peste smantana cate putin, amestecand mereu, apoi se pune peste ciorba si se adauga patrunjelul si leuseanul.





0 Responses to "Ciorba de perisoare"

Trimiteți un comentariu