Crema diplomat

Author: Ana // Category:
Ingrediente:
1/2 cana zahar
1/2 cana lapte
3 galbenusuri
1/2 kg frisca
3-4 pliculetze zahar vanilinat
3 albusuri spuma
20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
fructe

Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta. Se bate frisca.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.


Se poate orna cu fructe (in forma in care se va monta tortul fructele se pun pe fund, ca dupa intarire sa rasturnam tortul si fructele sa fie deasupra)



Sau se poate pune blat sau piscoturi



0 Responses to "Crema diplomat"

Trimiteți un comentariu