Retata preluata de pe culinar de la Seima (pozele sunt tot ale ei)
Pentru plastelina din ciocolata alba sau ciocolata de lapte cantitatile ingredientelor sunt identice:114 gr ciocolata alba (sau de lapte)
42 gr miere artificiala (sau miere de albine)
Pentru plastelina din ciocolata neagra difera cantitatea de miere:
114 gr ciocolata neagra
56 gr sirop
Mod de preparare:
Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi, intr-un castronel metalic. Sa aveti grija ca vasul in care topiti ciocolata sa nu atinga apa din vasul dedesubt.

Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se va topi toata ciocolata.

Apoi vom scoate vasul de pe baia de aburi si vom adauga toata mierea.

Amestecam bine cu lingura de lemn pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.


Apoi invelim ciocolata in folie si o punem la frigider pentru cel putin 24 de ore


Multumim mult, in sfarsit o persoana care da exact cantitatile folosite in reteta, am cautat exasperata o reteta, aici la Oslo nu gasesc decat martipan si ma enerveaza rau de tot :) o zi buna si felicitari pt creatiile dulci, esti o sursa buna de inspiratie :)