Plastilina ciocolata

Author: Ana // Category:
Retata preluata de pe culinar de la Seima (pozele sunt tot ale ei)
Pentru plastelina din ciocolata alba sau ciocolata de lapte cantitatile ingredientelor sunt identice:
114 gr ciocolata alba (sau de lapte)
42 gr miere artificiala (sau miere de albine)


Pentru plastelina din ciocolata neagra difera cantitatea de miere:
114 gr ciocolata neagra
56 gr sirop


Mod de preparare:

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi, intr-un castronel metalic. Sa aveti grija ca vasul in care topiti ciocolata sa nu atinga apa din vasul dedesubt.

Imagine Atasata

Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se va topi toata ciocolata.

Imagine Atasata

Apoi vom scoate vasul de pe baia de aburi si vom adauga toata mierea.

Imagine Atasata

Amestecam bine cu lingura de lemn pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Apoi invelim ciocolata in folie si o punem la frigider pentru cel putin 24 de ore smile.gif Am observat ca, cu cat sta mai mult ciocolata la frigider, cu atat decoratiunile modelate din ea se topesc mai greu.

Imagine Atasata

1 Response to "Plastilina ciocolata"

elenas cakes Says :
2 noiembrie 2011, 10:38

Multumim mult, in sfarsit o persoana care da exact cantitatile folosite in reteta, am cautat exasperata o reteta, aici la Oslo nu gasesc decat martipan si ma enerveaza rau de tot :) o zi buna si felicitari pt creatiile dulci, esti o sursa buna de inspiratie :)

Trimiteți un comentariu