Friptura de porc cu sos de portocale

Author: Ana // Category:
Ingrediente: (pentru 10 portii)
1 kg pulpa porc (fara grasime)
1 portocala
250 ml suc de portocale
250 ml vin alb sec
sare, piper, oregano

Procedeu:
Se feliaza pulpa de porc cat mai subtire, feliile se pun intre 2 folii de lastic si se bat ca pentru snitele.

Se pune pe foc o tigaie (sau 2 daca vreti sa terminati mai repede) si se pune cate 1 lgt de unt.
Se prajesc bucatile de carne.


Dupa accea punem carnea intr-o tava unsa cu putin unt, iar in tigaia in care am prajit carnea punem sucul de portocala si vinul si lasa sa scada sosul.


 Dupa ce a mai scazut sosul , se pune peste carne in tava, iar in tigaie punem feliile de portocala pentru cateva minute sa se caleasca, apoi punem peste carne si dam la cuptor tava ptr 20 de min , ca sosul sa intre in carne.


 
Pofta buna! 

0 Responses to "Friptura de porc cu sos de portocale"

Trimiteți un comentariu