Paine de casa

Author: Ana // Category:
Ingrediente:
  • 2 kg de faina
  • 40 gr de drojdie proaspata
  • 800 - 1000 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 2-3 lingurite de sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare :

Prima data se face maiaua. Se pune drojdia intr-un castronel, se adauga 2 lingurite de faina, 1 lg de zahar si sarea. Se adauga putina apa calduta si se lasa intr-un loc caldut sa creasca.

Intre timp se cerne faina intr-un lighean (castron) mai mare.
Se face o gaura in faina, se toarna maiaua si cate o cana de apa. se adauga 
treptat apa, ca sa vedem cata apa cere faina.
Dupa ce am terminat de adaugat apa se dauga si uleiul si se mai framanta pana ce mana si peretii vasului se curata.
Se pune castronul laga o sursa de caldura (nu foarte aproape) se acopera cu un servet mai gros si se lasa la dospit ~ 1 ora.
Se pun in forme (presarate cu faina) si se mai lasa 20 de minute sa creasca.


Se introduc in cuptorul preincalzit , in primele 20 de minute la foc mai mare, dupa care se se da focul mai mic pentru inca 40 de minute.


0 Responses to "Paine de casa"

Trimiteți un comentariu