Blatul:
8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 5 linguri ulei, esenta de vanilie sau lamaie, 1/2 lingurita praf de copt.
Se separa oualele, se bat galbenusurile cu zaharul pana cand se fac ca o spuma, se adauga uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza ca sa se omogenizeze.
Separat se bat albusurile , apoi se omogenizeaza cu crema de galbenusuri. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, de sus in jos . Faina proaspat cernuta se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna in ploaie in compozitie.
Prima crema am realizat-o dupa retata de tort "padurea neagra".
1 borcan de 750 gr. de compot de visine fara samburi
2 Gelatine( Tortgelee)
3-4 linguri Tuica de visine (eu am folosit o visinata mai slaba amestecata )
250 ml. frisca
2 plicuri intaritor de frisca
2 Gelatine( Tortgelee)
3-4 linguri Tuica de visine (eu am folosit o visinata mai slaba amestecata )
250 ml. frisca
2 plicuri intaritor de frisca
Peste visine se toarna visinata si se lasa ca taria sa intre in ele, Gelatina se amesteca cu siropul de visine si se pune pe foc 1-2 min pana se ingroasa putin , apoi se adauga visinele in gelatina.
A doua crema a fost ganache de ciocolata amaruie.
0 Responses to "Tort Revelion"
Trimiteți un comentariu