Placintute din aluat de paine

Author: Ana // Category:
Ingrediente:
1kg faina
3 lingurite de sare
3 lingurite de zahar
jumatate de pahar ulei (caldut)
2 cani jumatate de apa calduta
un cub drojdie uscata

pentru umplutura : magiun, marmelada (sau gem mai tare) sau  branza

La inceput se face maiaua : dosjdia cu zaharul, sarea si 2 lingurite de faina se pun intr-o cescuta de metal (sau castron) si se lasa la caldura ca sa creasca.
Se ia un castron mai mare in care se cerne faina, se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga maiaua. Se amesteca si apoi se toarta treptat apa.
Apoi se toarna uleiul, la fel treptat si se framanta pana cand peretii castronului si mana se curata de aluat.

Se pune castronul la caldura si se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 30 min (depinde cat e  cald).
Dupa ce a crescut se ia din coca bucati micute (ca o minge de tenis) si se intind pe masa data cu ulei, apois e pune umplutura in mijloc.
 
Dupa aceea se strang ca un sacut.

 
Dupa care se intinde cu sucitorul.

 
Se prajesc in tigaie cu mai  mult ulei, la foc potrivit.

 
Se serveste repede , pana cand nu vine altcineva sa v-o ia. 

 

Si ajutorul meu de nadejde, manca-o-ar mama. 

Pofta buna!

0 Responses to "Placintute din aluat de paine"

Trimiteți un comentariu