Pasca cu branza dulce

Author: Ana // Category:
Ingrediente:
- coca de cozonac (din 500 de grame de faina)
- branza dulce ~ 700 -1 kg
- 4-5 oua
- stafide, rom, zahar, coaja de lamaie si o budinca de vanilie

Tapetam o cratita cu hartie de copt (se scoate foarte usor cand este facuta), apoi se pune o "placintuta" din coca de cozonac pe fundul cratitei, care sa acopere tot funsul si sa se ridice putin pe peretii cratitei.

In centru cratitei se pune branza de vaci , iar pe margini se pune o coronita de coca (trei rulouri de coco impletite). Se lasa sa mai creasca vre-o 10 minute, apoi se unge cu ou si se baga la cuptor la foc mediu spre mic.

Trebuie sa stea cam 1.30-.1.45 (in functie de fiecare cuptor).

Crema de branza dulce se face astfel:

- se pun stafide intr-un castronel si se stropesc cu rom
- branza se pune intr-un castron mai mare, peste care se adauga oualele (se pot pune galbenusurile separate de albusurile batute spuma), se pune zahar dupa gust, zahar vanilat, coaja de protocala sau lamaie si un plic de budinca (in loc de gris - ca sa nu lase zeama branza) apoi se adauga si stafidele bete.


0 Responses to "Pasca cu branza dulce"

Trimiteți un comentariu