Blat tort de vanilie

Author: Ana // Category:
Blatul pe care il folosesc mai mereu , mai ales ca ne place si imi iese intotdeauna.
Ingrediente:
  • 5 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 4 lg ulei
  • 1 praf de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • zeama de la jumatate lamaie/portocala
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se face spuma, dupa care se adauga uleiul.
Apoi se adauga zeama de lamaie, amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt si le cernem in castron, amestecand mereu.

Albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga peste galbenusuri si se amesteca usor sa nu se lase albusurile.
Gata de pus in forma
 
Pus in forma unsa cu unt/margarina si o foaie de copt asezata pe fundul formei.


Se introduce forma in cuptorul preincalzit , la foc mediu pentru 35 de minute. (depinde de cuptor).
Dupa ce trece 30 de minute vreificati blatul cu o scobitoare daca e facut (scobitoarea trebuie sa fie curata cand e scoasa din blat).
Apoi se lasa putin in forma pana se scoate din ea, si se pune pe un grilaj sa se raceasca baltul,
Numai dupa ce se raceste se taie.

Daca doriti ca blatul sa fie de cacao inlocuiti o lingura de faina cu una de cacao.

0 Responses to "Blat tort de vanilie"

Trimiteți un comentariu