Mouse de piersici

Author: Ana // Category:
Retata preluata de la Daneza 
Mousse de piersici - fructul pasiunii :
doua oua
un compot de piersici de 850g
270 g smantana pentru frisca 35%
150 ml sirop/suc de fructul pasiunii
20 g gelatina

Piersicile se scot din sirop, se adauga peste ele siropul de fructul pasiunii si se fac piure foarte fin. Gelatina se inmoaie in apa rece apoi se dizolva, iar frisca se bate. Galbenusurile cu 2-3 linguri de zeama din compot se spumeaza pe aburi pana cand devin ca o smantana mai groasa, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul de piersici, apoi gelatina, iar la sfarsit se incorporeaza frisca. Compozitia se mai tine cam 20 de minute la temperatura camerei amestecandu-se din cand in cand pentru ca exista tendinta sa se lase piureul la fundul vasului. Dupa 20 de minute se toarna peste tort si se da la frigider cateva ore.

0 Responses to "Mouse de piersici"

Trimiteți un comentariu