Dulceata de visine

Author: Ana // Category:
In vara asta am facut mai multe dulceturi (de visine, de mure, de smeura si afine), dintre care numai cea de visine am reusit s-o fotografiez.
Reteta  de dulceata folosita e invatata de la mama mea : 
o farfurie adanca de ciorba plina de fructe la care se adauga 1 kg zahar si putina lamaie .
Cand am timp pun in cratita in care fac dulceata straturi de fructe si zahar si le las cateva ore, ca fructele sa lase zeama.

Se pune cratita pe foc mic pana se topeste tot zaharul, apoi se da focul putin mai tare. Se sta langa dulceata pentru ca o sa faca o spuma, care trebuie spumuita.
Se fierbe cam 1 ora (depinde de preferintele fiecaruia - cu cat se fierbe mai mult cu atat dulceata va fi mai groasa dupa racire) eu probez daca e facuta scotand o lingura de dulceata pe o frafuriuta si o las sa se raceasca .
Asa arata cand e gata.

Poftiti la o dulceata de visine!

0 Responses to "Dulceata de visine"

Trimiteți un comentariu