Tort cu 3 feluri de ciocolata

Author: Ana // Category:
 
  
  
  
Tortul acesta este facut doar din jumatate de portie.

Blatul de ciocolata
60 g de migdale pudra (merge si cu nuca)
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare
Preincalzitzi cuptorul .Amestecati bine migdalele, 60 g zahar pudra si cacaoa.
Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin (40 gr)
Turnati compozitzia ,cam de 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasati-o la cuptor 15 minute .Imediat ce ati scos blatul din cuptor rasturnati-l si scoateti hartia..Lasati-l la racit.

Mousse de ciocolata alba
125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca
250g ciocolata alba
2g gelatina -1 foaie
300 ml frisca neindulcita 

Se pune gelatina la inmuiat. Se pune pe baie de aburi un castron de Jena cu bucatelele de ciocolata si 100 ml frisca (nebatuta). Se lasa pana se inmoaie ciocolata, apoi adaugam gelatina. Se lasa sa se raceasca, timp in care se bate restul de frisca apoi amestecati cu ciocolata.

Mousse de ciocolata cu lapte
125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 grame frisca batuta
se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba


Mousse de ciocolata amaruie
125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina
Se prepara la fel ca mai sus

0 Responses to "Tort cu 3 feluri de ciocolata"

Trimiteți un comentariu