Tort de sampanie

Author: Ana // Category:


 
 
Blat simplu , crema cu sampanie , decorat cu frisca si flori din pasta de lapte praf.

 Ingrediente:
Pentru blat: 5 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar, sare, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt
Pentru crema: 15 g gelatina, 3 oua, 100 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 400 ml sampanie, 300 ml frisca

Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 175¼. Se face un aluat din oua, zahar, zahar vanilat, sare, 5 linguri apa fierbinte, faina si praf de copt. Se coace 30 min. intr-o forma rotunda. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza, sampania si gelatina dizolvata. Se bate frisca si se omogenizeaza in compozitie. Blatul se taie pe 3 nivele. Se umplu cu crema si tortul se da la rece 2 ore.

0 Responses to "Tort de sampanie"

Trimiteți un comentariu