Tort cu fulgi de migdale

Author: Ana // Category:
Blat de cocos, crema de limette cu bucatele de biscuiti cu ciocolata, capac din jeleu de portocale, pe margine frisca cu gust de migdale si fulgi de migdale. Am infrumusetat cu niste fructe Physalis.
Ptr acest tort am folosit reteta postata de Gabriela Cara (cu mici modificari)

INGREDIENTE BLAT
- 2 oua
- 125 g de zahar
- coaja si esenta de lamaie
- 50 g de faina
- 50 g de amidon
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura cu varf de fulgi de cocos
- suc natural de portocale, pentru insiropat blatul


PREPARARE
Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar,
coaja si esenta de lamaie pana la consistenta unei creme.
Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,
apoi se cern peste crema de ou.
Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort
cu fundul tapetat cu hartie de copt. 
Se coace la 180 de grade Celsius,
timp de cca. 25 de minute.
Se scoate din cuptor, apoi din forma
si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Pentru a obtine doua discuri perfecte,
se taie capacul blatului, apoi restul in doua.
Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti,
pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta,
iar un cutit cu lama neteda nu da randament.

INGREDIENTE CREMA GANACHE
(eu am renuntat la aceasta crema si am pus-o pe cea de lime)
- 250 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate grosier
- 1 foaie de gelatina

PREPARARE
Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida
se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. 
Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina,
hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.
Cand compozitia este racita complet,
se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. Tot acum se aduga si alunele. Se amesteca
...si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale
 si se acopera cu cel de al doilea blat. Tortul se transfera in frigider
pana la prepararea celei de a doua creme.

INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE
- 350 g de iaurt gras
- 80 g de zahar
- coaja si sucul de la o limette
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina
- 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata

PREPARARE
Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette .
Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,
pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:
- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,
apoi totul se pune peste iaurt.
Se pune in frigider pentru cca 30 de minute si se inglobeaza frisca batuta
 si biscuitii rupti in bucatele.Atentie, nu puneti si firmiturile.
Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale.
Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.

INGREDIENTE JELEU DE PORTOCALE
- 220 ml suc natural de portocale
- 2 linguri de zahar
- 3 foi de geatina

PREPARARE
Se incalzeste sucul de portocale,
se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.

Cand se raceste si prinde o usoara consistenta,se toarna peste tort si se pune din nou in frigider,
pana ce jeleul se incheaga.
(pentru ca eu am pus crema de limette intre blaturi , deasupra am pus doar un pic de frisca , doar ca sa astup porii blatului, sa nu intre jeleul in blat)

4 Responses to "Tort cu fulgi de migdale"

Torturiledanielei Says :
22 ianuarie 2011 la 20:22

ana - ce frumos a iesit ! si chiar seamana cu cel al carei !

Ana Says :
22 ianuarie 2011 la 20:24

Multumesc frumos Daniela! :-*

Cellya Says :
23 ianuarie 2011 la 00:00

acum nici nu mai stiu ce vreau :)))))
Krantz ori combinatia asta ???cert e ca salivez deja .
tortul arata supeeer bine, de gust ...nu mai zic nimic ! sigur te lingi pe degete!!!

Nina's Art Cake Says :
23 ianuarie 2011 la 22:20

Foarte reusit, tortul!De gust...nici nu mai vb!! Felicitari!

Trimiteți un comentariu