careia ii multumesc ptr super retetele publicate de ea.
Am vrut ca tortul sa fie mai special, dpdv al gustului,
am vrut sa semene cu "gustul casniciei " noastre care a implinit de curand 14 ani.
Cand e dulce, cand e acrisoara
Ingrediente pentru 12 felii:
Blat:
- 150 g. unt- 3 oua
- 200 g. faina
- 100 g. nuci
- 75 ml. lapte
- 2 lingurite praf de copt
Umplutura de gutui:
- 5 g. gelatina
- 250 ml. suc de mere
- 80 g. zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 plic praf de budinca de vanilie
Crema si decor:
- 10 g. gelatina
- 10 g. gelatina
- 250 ml. suc de mere
- 100 g. zahar
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 500 ml. frisca
- 100 g. alune pisate
Mod de preparare:
Ingrediente blat:
Se incinge cuptorul la 175 grade C.
Se bate untul cu zaharul. Se macina nucile. Se inglobeaza, pe rand, ouale.Se amesteca faina cu nuci macinate si praf de copt:Se aseaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt:si se coace 35-40 de minute:Se curata gutuile si se taie felii:Se inabusa cu suc de mere, zahar si zahar vanilinat 8-10 minute: Se adauga praf de budinca. Se dizolva in aceasta compozitie gelatina: Blatul se unge cu aceasta compozitie si se da la rece 2 ore:
Pentru crema, se prepara mai intai o budinca din praf de budinca, suc de mere: ...zahar, coaja de lamaie si vin: Se dizolva inauntru gelatina si se amesteca pana ce se raceste: Se inglobeaza 300 ml. frisca batuta:
Crema se aseaza peste gutui: Se lasa la rece 3 ore: Se bat 200 ml. de frisca si se imbraca tortul. Se presara alune.(singura modificare e ca eu am pus Krantz)
la multi ani , ana !!!!
Multumesc, Daniela!
La cat mai multe aniversari de acum inainte!Tortul arata super!