Piure de mere (prajitura)

Author: Ana // Category:
Sub denumirea de Piure de mere este trecuta urmatoarea prajitura cu mere
 Ingrediente:
- 2-3 kg de mere rase ca pentru placinta 
la care adaugam zahar dupa gust, scortisoara, rom si am picurat si un strop de cognac
- 1 pachet de piscoturi (sau o foaie de blat dreptunghiular)
ptr crema avem nevoie de :
- 5 oua
- 300 gr de zahar
- 2 linguri de amidon 
- 1 baton de vanilie
- 750 ml de lapte

Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de aburi. Turnam si laptele (din care oprim 2 lg ca sa le amestecam cu amidonul). 

Punem si vanilia si adaugam si amidonul pana cand compozitia nu se incalzeste prea tare.
Lasam  crema pe foc pana se ingroasa, asa ca o budinca ( crema trebuie sa imbrace lingura)
Dupa ce crema s-a intarit se da de pe foc. Dupa aceea se bat albusurile spuma .
Reteta zice ca albusurile se amesteca cu crema fierbinte , dar eu o mai las sa se raceasca putin pana cand bat albusurile. Dupa ce le batem, le amestecam cu galbenusurile, cu grija sa nu se taie.
Asamblarea prajiturii:
Pun piscoturile intr-o tava , apoi pun merele nescurse, ca sa inmoaie piscoturile, apoi se pune crema. Se lasa la rece . Prajitura este super daca sta o noapte la rece.
P.S. Teoretic merele se pun dedesuptul piscoturilor, dar neavand tava dreptunghiulara cu inel detasabil, cand tai portiole nu pot sa scot merele frumos.


0 Responses to "Piure de mere (prajitura)"

Trimiteți un comentariu